21 november 2015 Evensong Hoornaar

IMG_3534_74

De Nederlands Hervormde kerk in Hoornaar is traditioneel de locatie waar Stichting Musica Aeterna haar Choral Evensong uitvoert. Ook op zaterdag 21 november 2015 trok deze korte en naar Engelse traditie, gezongen dienst, weer een breed publiek. De liturgische werken waren van de hand van Byrd, de Victoria, Ayleward, Moralis, Wesley, White en Sheppard. Het speciaal voor dit concert samengesteld projectkoor stond onder leiding van Hans Houtman, terwijl de orgelbegeleiding in handen was van Janko Fraanje. Hij soleerde tevens in de derde fantasie van R. White.
De subtiel en sereen uitgevoerde Evensong vormde weer een mooie opstap naar de viering van de zondag.

—————

10 oktober 2015 eerste lustrumconcert Rehobothkerk Gorinchem

Poster101015Het eerste lustrumconcert van Stichting Musica Aeterna is feestelijk gevierd op 10 oktober 2015 met een prachtig concert in de Rehobothkerk te Gorinchem. In een ‘volle bak’ voerde vocaal ensemble Cantate onder leiding van Niels Kuijers werken uit van Bach, Graupner, Telemann en Pachelbel.
Ruim honderdtwintig bezoekers maakten vooraf gebruik van de mogelijkheid een inleiding en toelichting op de muziek en componisten door drs. Klaas Fraanje bij te wonen. Dit werd zeer gewaardeerd.
Het barokensemble Musica Aeterna verzorgde de algehele begeleiding en trakteerde het publiek ook op een sterk gespeeld instrumentaal Trio ( in Es dur, TWV 42) van Telemann.
De bekende solisten Linde Schinkel,(sopraan) Adrian Fernandes, (tenor) en Janko Fraanje, (bas) kregen volop de ruimte en vertolkten op bijzondere wijze hun partituur.
Het enthousiasme van het publiek was een dankbare toegift voor dit bijzondere lustrumconcert.

—————

7 maart 2015 Geen dag zonder Bach project Giessen-Oudekerk

NH-Kerk Giessen-Oudekerk
NH-Kerk Giessen-Oudekerk

Op zaterdag 7 maart heeft Vocaal Ensemble Cantate in de N.H.Kerk te Giessen-Oudekerk in onze concertserie ‘Geen dag zonder Bach’ en onder de titel “Aus tiefer Not schrei ich zu dir” een passieconcert met werken van J.S.Bach, H.Schütz, A.Hammerschimidt, J.H.Schein en H.Scheidemann ten gehore gebracht. Zij stonden tijdens dit concert onder leiding van Hans Houtman. Verder waren in een tweetal werken van respectievelijk Telemann en D.Buxtehude Ania Katynska  op haar viola da gamba en Hans Houtman met de continuo partij op zijn kistorgel te horen. Arjan Versluis nam bij de koorwerken de orgel begeleiding voor zijn rekening.

—————

27 september 2014 Geen dag zonder Bach project Gorinchem

Musica Aeterna organiseerde onder deze titel op 27 september 2014 in de Grote Kerk in Gorinchem een prachtig concert waar van J.S.Bach, Cantate 76, “Die Himmel erzählen die Ehre Gottes” en Cantate 10 “Meine seel erhebt den Herrn” en van Händel,Coronation Anthem: “Let thy hand be strengthened” werden uit gevoerd. De koorwerken werden door het projectkoor “Capella Musica Aeterna” uitgevoerd terwijl het barokorkest “Collegium Musica Aeterna” voor de orkestrale begeleiding zorgde. Naast deze vocale werken werd er door Colegium Musica Aeterna en trompettist Bruno Fernandes Telemann’s Trompet concert in D ten gehore gebracht. Verder verleende de volgende solisten hun medewerking: Nicole Fiselier Sopraan Gabriëlle Nijhuis Alt Adrian Fernandes Tenor Janko Fraanje Bas Hans Houtman organist.
De algehele muzikale leiding was in handen van Bas Ramselaar.

 

—————

29 maart 2014 Choral Evensong Hoornaar

Nederlands Hervormde Kerk Hoornaar
NH-Kerk Hoornaar

In de Nederlands Hervormde Kerk in Hoornaar organiseerde Musica Aeterna op zaterdag 29 maart een Choral Evensong. Dit is een korte gezongen dienst naar Engelse liturgische traditie. Uitvoerende waren Vocaal Ensemble Cantate wat onder leiding stond van Niels Kuijers. Organist was Hans Houtman en als lector verzorgde Arco Bevelander de lezingen. Er werden werken van Sweelinck, Pärt, Wood, Elgar en Kleppe ten gehore gebracht.

 

 

—————

14 december 2013 Weihnachtsoratorium J.S.Bach
Op 14 december 2013 voerde Vocaal Ensemble Cantate de eerste vier cantates van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit. Zij werden begeleid door het barokorkest Collegium Musica Aeterna.
Solistische medewerking aan dit prachtige concert werd verleend door: Sopraan  Linde Schinkel, Alt Elsbeth Gerritsen, Tenor  Adrian Fernandes  en de Bas  Janko Fraanje
Hans Houtman bespeelde zijn kistorgel.
Het geheel stond onder de bezielende leiding van dirigent:  Niels Kuijers

Dit concert konden wij u aanbieden dank zij sponsoring van:

—————

“16 november 2013” Choral Evensong Hoornaar
Op zaterdag 16 november mochten we met u een prachtige Choral Evensong beleven. In de NH-Kerk te Hoornaar werd o.l.v. Martin Zonnenberg door het kleinkoor Concertino een dienst gebracht volgens de Engelse traditie. Zij wisten met hun optreden de sfeer prachtig te treffen. Arco bevelander was lector en verzorgde de lezingen en ging ons voor in de gebeden. Naast het begeleiden van het koor en de “Closing hymn” sloot Hans Houtman de dienst af met de voluntary “Hymn d’action de Grace” van Jean Langlais.
Deze Choral Evensong konden wij u aanbieden dank zij sponsoring van:

 

 

—————

5 oktober 2013 Geen dag zonder Bach project Giessen – Oudekerk
Musica Aeterna organiseerde onder deze titel op 5 oktober 2013 in de NH-Kerk te Giessen – Oudekerk een concert rond de psalmen en hun bewerkingen. Naast bekende Geneefse psalmmelodieën, bewerkt door Sweelinck en L’Estocart, werd er door het projectkoor “Capella Musica Aeterna”ook dubbelkorige muziek van Schütz uitgevoerd. In samenwerking met celliste Lotte Beukman begeleide Hans Houtman de diverse koorwerken op het speciaal voor hem gebouwde kistorgel. Kyuri Kim soleerde in de bewerkingen van psalm 33 van J.v.Eyck en samen met Celliste Lotte Beukman en Hans Houtman voerde zij later in het programma op onnavolgbare wijze Frescobaldi’s “Canzona prima detta la Bonvisia” uit. Het concert werd afgesloten met het prachtige motet “Lobet den Herrn, alle Heiden, BWV 230” van J.S.Bach. De koorwerken werden onder leiding van Janko Fraanje ingestudeerd. Hij nam tevens na de pauze de koordirectie voor zijn rekening. De algehele muzikale leiding was in handen van Hans Houtman.
Dit concert konden wij u aanbieden dank zij sponsoring van:

 

 

—————

22 september 2012

Geen dag zonder Bach-project in Gorinchem

—————

23 maart 2012

St.Mark Passion

—————

10 december 2011

Messiah van G.F. Händel in Gorinchem Klik hier om enkele fragmenten te beluisteren.

—————

17 september 2011

Geen dag zonder Bach-project in Gorinchem

—————

14 mei 2011

Orgelrecital in Sliedrecht

—————

12 februari 2011

Choral Evensong in Hoornaar

—————

25 september 2010

Geen dag zonder Bach-project in Gorinchem

—————

juni 2010

Choral Evensong in Hoornaar

—————

Maart 2010 Passieconcert in Giessen-Oudekerk Uitvoerenden: Capella Musica Aeterna, o.l.v. Hans Houtman

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates